Знати іноземні мови в наш час необхідно. Кожен розуміє це, але не всім подобається просиджувати за підручниками і вчити граматичні правила. Звичайно, що прочитати роман або ж детектив набагато цікавіше, аніж українсько-англійський словник. А що ти скажеш про ідею читати художню літературу, але англійською?

Це не лише розширить твій словниковий запас, а й допоможе освоїти вимову та правильно будувати речення!

Які художні книги читати залежить від твого рівня володіння мовою.

Найпопулярніша система, котра оцінює знання англійської мови — це CEF (The Common European Framework of Reference for Languages / Загальноєвропейські рекомендації з мовної освіти):

A1 (Beginner / Початок) - A2 (Elementary / Основи):
Ти розумієш співрозмовника, але якщо він говорить повільно та чітко, а також можеш трішки розповісти про себе. На даному рівні тобі підійдуть оповідання з невеликим набором слів, казки. Чималий вибір дитячої літератури англійською мовою можна знайти за посиланням: http://www.kidsworldfun.com/ebooks.php

B1 (Intermediate / Середній рівень) - B2 (Upper Intermediate / Вищий Середній):
Вже краще! Ти знаєш основи англійської мови, можеш обговорювати загальні теми (наприклад, хобі, або мрії), але поки що допускаєш граматичні помилки та маєш невеликий словниковий запас. Але дитячі книги — це занадто просто, потрібно переходити до чогось серйознішого:
Ернест Хемінгуей «Старий і море»https://www.slideshare.net/JenrySaiparudin/the-old-manandtheseabyhemingway
Джон Фаулз «Колекціонер»http://www.kkoworld.com/kitablar/con_faulz_kolleksiyachi-eng.pdf
Джордж Орвелл «1984»http://www.planetebook.com/ebooks/1984.pdf

C1 (Advanced / Прогресивний) - C2 (Proficiency / Досвідчений):
Дуже добре володієш англійською мовою, все розумієш та іноді навіть використовуєш у розмові діалект, або ж сленг. Для тебе не буде проблемою читати складні твори мовою оригіналу, тому лови посилання на велику онлайн-бібліотеку, а вибір книги за тобою: http://digilibraries.com/

Вивчати іноземну мову можна все життя, тому читай, розвивайся і ти зітреш будь-які мовні кордони!

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору