зно з іноземної

Аудіювання…аудіювання…

У 2018 році вперше учасників випробували цим новим блоком завдань на ЗНО з іноземної мови. Нічого страшного чи складного, хіба якщо собі так постійно повторювати, нічого не роблячи.

Потрібно готуватись, а точніше – слухати, слухати і ще раз слухати. Так можна не лише покращити розуміння іноземної мови на слух, а й взагалі підвищити рівень володіння мовою, тому що запам’ятаються нові слова, цілі конструкції, зрештою, речення.

Що ж, готуйся до ЗНО, «тренуй» свої вуха, слухай англійською. Маю 7 класних сайтів.

1. esl-lab.com

зно з іноземної

Сайт з дуже змістовним підходом до тренування навички слухання.

Для кого: Beginner (ближче до Elementary) +

Всі тексти розділені за рівнями складності: «Easy», «Medium», «Difficult». У кожного міні-уроку чітка структура: підготовча робота перед слуханням, безпосереднє прослуховування тексту з можливістю читати його, а потім тестові завдання до нього. Крім того, гарно тренується граматика та лексика. Варто витратити трохи часу, щоб розібратися з сайтом і дійсно якісно тренувати Listening.

спеціальності

2. еslfast.com

зно з іноземної

Простий, зручний та дуже корисний сайт для розвитку навички Listening.

Для кого: Beginner (ближче до Elementary) +

В кожному розділі є тематичні підрозділи. Вибирай невеликі історії чи діалоги. 365 історій та понад 1500 діалогів. Є також можливість читати текст, слухаючи, і виконати завдання до нього, навіть кросворди. Цей сайт допоможе не лише краще розуміти мову на слух, а й розширити словниковий запас, потренувати вимову.

спеціальності

3. dailyesl.com

зно з іноземної

Простенький, як на перший погляд, сайт. Але дуже зрозумілий та корисний.

Для кого: Elementary+

Всі матеріали розділені на розділи повсякденної тематики: кіно, театр, спорт, у лікаря, у перукарні, робота та інші. Кожен аудіозапис містить запитання до нього, а також, що дуже цікаво, - «живі» онлайн завдання. Наприклад, знайди в інтернеті матеріал та розкажи другу, як піклуватись про такого незвичайного домашнього улюбленця, як тарантул.

спеціальності

4. listenaminute.com

зно з іноземної

Просто знахідка, а не сайт! Зручний, як двері.

Для кого: Pre-Intermediate +

Лише 1 хвилина! Так, кожен аудіозапис триває хвилину.

Відкрий та поглянь, скільки там тем. Про змій, зуби, шоколад, стереотипи, сусідів, інфляцію та навіть інопланетян. А до кожного аудіозапису – велика кількість різноманітних завдань. Однозначно вартий уваги!

спеціальності

5. elllo.org

зно з іноземної

Дуже захоплюючий сайт! Понад 1000 ауідозаписів на цікаві теми.

Для кого: Pre-Intermediate +

Вибір аудіо може здійснюватись за кількома параметрами: темою, рівнем складності, навіть за країною, про яку розповідається. Можна прослуховувати з текстом та без, опрацьовувати лексику, яку пропонують для вивчення, а також завантажити аудіофайл, якщо є така потреба. Ще одна корисна річ на сайті – тести на перевірку прослуханого чи опрацьованої лексики.

спеціальності

6. 6-minute English. BBC

зно з іноземної

Як без ВВС? Ніяк)

Для кого: Intermediate +

Цей сайт пропонує 6-хвилинні підкасти-діалоги, в яких учасники ніби співпрацюють зі слухачем. Великий вибір тем, кожну з яких можна завантажити та прослухати, коли є можливість. Це архів, який давно не оновлюється, але вся цінність – у великій кількості матеріалів, які там уже є.

спеціальності

7. ted.com

зно з іноземної

Цікавенний сайт, але для впевнених знавців англійської.

Для кого: Upper-Intermediate+

TED розшифровується як «Technology. Entertainment. Design». Це щорічна конференція, на яку запрошують різних спікерів: бізнесменів, нобелівських лауреатів, музикантів, програмістів, вундеркіндів. Тривалість кожного виступу – від 3 хвилин. В середньому – 15-20 хвилин з текстовим варіантом. Цікавенні сучасні теми, озвучені видатними людьми. Те, про що говорять спікери, дуже варте уваги. Переконайся у цьому.

***

Що ж, є з чого вибрати. На різний рівень та смак.

зно з іноземної

Додатково: Підготовка до аудіювання з англійської мови. Відео.

зно з іноземної

GOOD LUCK!

Редактор: Ольга Мілінчук

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору