ЗНО для студентів буде доступно вже цього року.

Перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун наголосила на тому, що вже цього року буде запроваджуватися ЗНО для випускників бакалавріату.

Зовнішнє незалежне тестування для випускників бакалавріату буде впроваджуватися в рамках розробки системи комплексного оцінювання студентів. Комплексна оцінка передбачає 2-бічний контроль – внутрішньо з боку вищого навчального закладу та зовнішньо з боку Українського центру оцінювання якості освіти.

Незалежне оцінювання планується вводитися для випускників бакалаврської програми з правознавства. Цього року введення ЗНО для студентів обмежиться цією спеціальністю, проте згодом планується розширення переліку галузей. Але Інна Совсун також наголосила на тому, що не бачить необхідності проводити незалежне тестування для випускників гуманітарних спеціальностей – таких як філософія.

Про намір введення практики ЗНО для студентів стало відомо на Міжнародній конференції "Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу", в якому взяла участь перший заступник міністра освіти і науки.

А ви згодні з новою для студентів формою оцінювання знань?

Напишіть про свою думку на ЗНО-!

Редактор: Ольга Білинська

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору