Кількість абітурієнтів з непідконтрольних територій зростає!

 

В період вступної кампанії 2016 року кількість вступників з непідконтрольних Україні територій значно збільшилася в порівнянні з минулим роком.

У Міністерстві освіти та науки відбулася конференція «Можливості для здобуття якісної освіти для дітей і молоді з Криму та Донбасу».  Вона була присвячена обсягам вступників з Донбасу та Криму.

За словами компетентних осіб, тенденція щодо зменшення кількості вступників з непідконтрольних Україні територій до її вишів, порушено. Цього року до вищих навчальних закладів України вступило 1008 абітурієнтів з цих регіонів, а саме - 855 осіб з Донбасу та 153 особи - з Криму. Велика кількість осіб із цих регіонів вступили до вишів за результатами ЗНО, тобто на рівних засадах. Єдине, що вступ до вищих навчальних закладів для абітурієнтів з цих регіонів тривав до 20 вересня, адже їм треба було не тільки скласти ЗНО, але й отримати український атестат, що підтверджує їх знання.

За словами Ірини Жданової, директору Фонду «Відкрита політика»,  залучення абітурієнтів з Криму та Донбасу «це є шлях не тільки до соціалізації та реінтеграції, а побудова мостів миру». Сподіваємося, що так і є!

Успіхів вам у вступі! Спілкуйтеся на ЗНО-forumi!

Редактор: Ольга Білинська

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору