Дізнайся результати першим!

 

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій розповів про результати підведення підсумків реєстрації та подальші етапи цьогорічного ЗНО.

Загальна кількість осіб, що зареєструвалися для участі у ЗНО-2017 становить понад 240 тисяч. Це майже на 26 тисяч менше, ніж у 2016 році. Найвагомішим фактором, що вплинув на зменшення кількості учасників ЗНО цього року, Вадим Карандій називає адміністративний. Мається на увазі, надання можливості абітурієнтам вступати до вищих навчальних закладів за сертифікатом не лише 2017, а й 2016 року. Також присутній демографічний чинник – загальне зменшення кількості випускників.

Було відзначено, що цього року для випускників шкіл ЗНО є обов’язковою формою проходження державної підсумкової атестації з трьох предметів. Серед них українська мова є обов’язковою, другий предмет необхідно було обрати з історії України та математики, а третій – на вибір.

Традиційно найбільше випускників складатимуть тест з української мови та літератури – 239 945 осіб.

Друге та третє місце посідають – історія України (182 219 осіб) та математика (113 113 осіб).Такий розподіл виник після запровадження у 2014 році обов’язкової ДПА у формі ЗНО з історії України чи математики. Вадим Карандій пов’язує цей факт з тим, що випускники вважають, що історію їм буде легше складати, ніж математику.

Цікавим є факт, що у західних регіонах більше людей складатиме історію України, а у південних і східних більше прихильників математики.Такі дані обумовлені економічним районуванням країни.

Що стосується решти предметів, збільшується кількість охочих складати тести з біології, іноземних мов та географії. Зазначені предмети цього року обрало відповідно 89 281, 73 588 та 6896 випускників. При цьому зменшується кількість осіб, що обирають фізику та хімію – 26 491 та 24 811 випускників.

Нагадуємо, що перший тест ЗНО відбудеться 23 травня: учасники складатимуть українську мову та літературу.

Найближчим часом буде закінчено підготовку запрошень-перепусток для учасників. Відповідна інформація буде розміщена на інформаційних сторінках сайту УЦОЯО. Також дізнатися про час та місце оцінювання абітурієнти зможуть за допомогою мобільного додатку "Моє ЗНО".

З 3 по 19 травня відбудеться додатковий етап реєстрації учасників ЗНО для визначених категорій осіб.

Редактор: Ольга Білинська

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору