зно з іноземної

Чому вирішили відмовитись від проведення дворівневого тестування з іноземної мови?

Ще у серпні 2017 року повідомлялося про те, що ЗНО з іноземних мов буде двох рівнів В1 та В2. Однак нещодавно УЦОЯО повідомив про рішення відмовитись від поділу тестування за рівнями В1 та В2, оскільки в процесі затвердження списку предметів ЗНО для вступу до ВНЗ запиту на дворівневі тести не надходило.

Як пам’ятаємо, у 2015 році вже були запроваджені дворівневі тести з української мови та літератури і математики. Втім, лише декілька ВНЗ у своїх правилах прийому вказали необхідним сертифікат саме рівня В2 з цих предметів. Тому від такої практики було вирішено відмовитись.

Крім того, як зазначив директор центру Вадим Карандій, УЦОЯО не визначає рівень володіння іноземною мовою, а оцінює рівень навчальних досягнень, щоб визначити рейтинг абітурієнтів.

Тому тестування з іноземної мови буде містити завдання різного рівня складності. Учням, які вивчали мову на академічному (стандартному) рівні, які оберуть цей предмет для складання ДПА, потрібно буде виконати 43 завдання тестової роботи, (не враховуватимуться завдання 33-48). Проте для учнів, які вивчали іноземну на профільному рівні (так і для всіх, кому потрібен бал ЗНО з іноземної мови для вступу) результат вираховуватиметься на основі усіх 59 завдань тесту, як для ДПА, так і для ЗНО.

Ось схема тестування з іноземної мови.

зно з іноземної

 Редактор: Ольга Мілінчук

 

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору