Людський мозок — це своєрідний комп’ютер з безліччю функцій та індивідуальних можливостей, але нову інформацію він сприймає передбачувано й однаково. Саме тому ми повинні знати, як наш мозок «навчається» та як допомогти йому краще запам'ятовувати вивчене!

Яку інформацію ми сприймаємо краще? Відповідь  візуальну!

Якщо запам’ятати певну тему здається нереальним, спробуй перетворити її на набір символів. Наприклад, до кожного важливого терміну намалювати зображення або ж всю тему (якщо це можливо) зобразити схематично. Наш мозок на 50 % сприймає все на зір, тому не полінуйся візуалізувати інформацію, або знайти вже готові таблиці та діаграми.

Навчайся і навчай!

Якщо ти будеш пояснювати вивчене комусь, то запам’ятовуватимеш лише найголовніше, адже на підсвідомому рівні відфільтрується головна інформація від другорядної.

Не все й відразу!

Навчайся поступово, не хапайся за величезний обсяг інформації, в якому легко загубитись. Краще обрати конкретну науку і розбирати її за темами і розділами, так твоєму мозку буде легше опрацьовувати матеріали.

Сон:

Те, на скільки успішним буде навчання залежить безпосередньо від сну, адже його відсутність на 40% знижує ефективність мозку під час запам’ятовування інформації. Недосипання погіршує пам’ять і здатність до концентрації. Тому для того, аби в голові залишалася повноцінні знання, а не фрагменти з творів і шматки формул, не позбавляй себе можливості виспатись!

Музика:

Якщо ти відвідував, або й надалі продовжуєш навчатися у музичній школі  тобі пощастило, адже заняття музикою здатні змінити наш мозок. Гра на музичному інструменті впливає на роботу пам’яті, розвиває зосередженість та увагу. Музикантам легше запам’ятовувати нову інформацію і згадувати стару.

Щодо прослуховування музики, то краще сприймати вивчене допоможе класична музика.

Отож не бійтеся експериментувати: малюйте, навчайте інших, грайте на музичних інструментах і головне  не забувайте спати! :) 

 

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору