реєстрація на зно

23 січня на прес-конференції (запис) з питання реєстрації на ЗНО 2018 року директор УЦОЯО Вадим Карандій розповів про деталі цього процесу, а також основні його етапи.

Пройдімося по головних тезах:

реєстрація на зно

ЗНО у 2018 році (як і раніше) проводиться як ДПА, а також з метою рейтигрування абітурієнтів. Оцінка ДПА визначатиметься за шкалою 1-12 балів, результат ЗНО – 100-200 балів, але лише тим учасникам, які подолають визначений поріг «склав/не склав».

Нагадаємо, що цей поріг визначається після проведення ЗНО за результатами усіх учасників конкретного предмета, ніяк не раніше.

реєстрація на зноЗареєструватись можна з 6 лютого 2018 року до 19 березня 2018 року.

Зверніть увагу! Зміни можна буде внести до 2 квітня.

реєстрація на зноЗареєструватись можна самостійно за допомогою сервісу «Зареєструватися», а саме – створити реєстраційну картку, (яка потім надсилається до РЦОЯО разом з іншими документами). Або у пункті реєстрації. Згодом перелік таких пунктів буде розміщено на сайті УЦОЯО.

реєстрація на зноУ 2018 році прогнозують близько 340 000 учасників ЗНО (порівняймо з минулим роком - 220 000). Кількість учасників збільшиться за рахунок випускників профтехучилищ та коледжів, які в цьому році вперше складуть ЗНО з української мови для оцінки ДПА. Вадим Карандій повідомив, що наступного року для них додасться ще один обов'язковий предмет - математика або історія України на вибір, а ще через рік - третій предмет, як і для випускників шкіл зараз.

реєстрація на зноРеєстрація можлива не більше ніж на 4 предмети.

реєстрація на зноВипускники поточного року повинні вказати під час реєстації ті 3 предмети, які вони обирають як оцінку за ДПА (відмітити галочкою):

  • українська мова і література (українська мова);
  • математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття);
  • предмет за власним вибором: математика, історія України, англійська, іспанська, німецька, французька мови, біологія, географія, фізика, хімія (усі завдання).

реєстрація на зноВипускникам поточного року (включно ПТНЗ) комплект реєстраційних документів потрібно занести до навчального закладу, звідки вони надсилатимуться до РЦОЯО. Випускники минулих років комплект документів надсилають самостійно (бажано рекомендованим листом) на адресу свого РЦОЯО.

реєстрація на зноПісля успішної реєстрації учасник отримає сертифікат ЗНО, інформбюлетень та реєстраційне повідомлення. Ці документи будуть надіслані в навчальні заклади (для випускників поточного року) або на адресу вказану під час реєстації (для випускників минулих років).

реєстрація на зноЗареєструватись можна лише за паспортом! Його копію потрібно додати до комплекту реєстраційних документів.

За свідоцтвом про народження зареєструватись уже не буде можливості!

реєстрація на зноУ 2018 році дійсні сертифікати ЗНО трьох років - 2016, 2017 та 2018. Окрім іноземних мов, цей сертифікат лише 2018 року. 

реєстрація на зноОсоби, які потребують створення особливих (спеціальних) умов для проходження тестування,повинні під час реєстрації зазначити номер медичної довідки (форма 086-3/о) та дату її видачі.

(До переліку особливих умов входить також можливість отримання надрукованих текстів з аудіювання у роботах з іноземних мов)

реєстрація на зноУ 2018 році буде проведено також апробацію друку робіт ЗНО крапковим шрифтом Брайля для осіб з порушенням зору.

реєстрація на зноДля наступних учасників можлива реєстрація з 3 до 21 травня 2018 року, якщо реєстрація в основний період неможлива:

  • учасники антитерористичної операції;
  • особи, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Проходження ЗНО для таких учасників буде відбуватись під час додаткової сесії

реєстрація на зноВипускники поточного року, які проживають на неконтрольованих територіях і бажають пройти ЗНО, мають обрати заклад, на території, що контролюється українською владою, де здобуватимуть повну загальну середню освіту.

спеціальності

Нагадаємо також:

Триває реєстрація на пробне ЗНО

Графік проведення ЗНО у 2018 році

Особливості проведення ЗНО з іноземних мов у 2018 році

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору