Свою першу розповідь мені захотілось написати про ЗНО, яким його бачать не лише випускники)

 

Скоро закінчиться навчальний рік. Учні 11 класу намагаються старанно готуватись до здачі ЗНО, адже результати тестів впливатимуть не лише на вступний бал, а й на оцінку в атестаті. У кого як виходить, так і готується.

Але й учні молодших класів вже щось чули про ці тести. Мені стало цікаво розпитати їх, що таке ЗНО? Адже колись і їм доведеться його здавати.

Що таке ЗНО?

Малим школярам, а саме п’ятикласникам, моєї школи всього по 10 років, кому 11. Однак вони вже цікавляться тестами та мають власні думки щодо них. Серед дітей я провела опитування. Вони дали дуже цікаві та неоднозначні відповіді. На питання про те, як вони розуміють, що таке ЗНО, відповідали, що це:  

       «Шкільна контрольна робота, яка здається в одинадцятому класі»,

       «... загальне шкільне домашнє завдання»

       « ЗНО - це перевірка розуму, який отримали учні за одинадцять років навчання у школі».

Навіщо ЗНО?

Цікавими виявились знання п’ятикласників про ціль тестів, навіщо вони. На це питання всі дали чітку та зрозумілу відповідь:

     «ЗНО здають, щоб вступити до університету і в майбутньому мати роботу».

Молодці! Це вже добре.

Предмети ЗНО?

Найбільшу дискусію серед школяриків викликало питання про предмети ЗНО. Учні стверджували, що потрібна українська мова та література. Деякі запевняли, що обов’язковим є фізкультура, проте найбільше вимагатимуть ЗНО з німецької мови. Врешті-решт, дійшли до висновку, що всі предмети обов’язкові. Отак вам, випускники! А ви й не знали, що ЗНО з фізкультури треба здавати. 

Що буде, якщо не здати ЗНО?

Є ймовірність того, що не кожен здасть тестування на високий бал. Наші майже досвідчені в цьому питанні спеціалісти сказали так:

       «Той, хто не здасть ЗНО, отримає одиницю в журналі, можливо, в щоденник».

Страшно, чи не так? 

Як добре здати ЗНО?

Тут найцікавіша відповідь. Учасники інтерв’ю дали абітурієнтам декілька порад, щоб на відмінно здати тести:  

        «Потрібно добре вчитися. Слухати та поважати вчителів»,

        «… можна дати хабар – 2 000». 

Отак-от! Діти «шарять», навіть ціну знають. (Жартую, звичайно) Але все одно цікаво, звідки «ноги ростуть», звідки взяли, що можна купити ЗНО? На мою думку, це практично неможливо.

Як висновок.

Їм усього по десять років та вони розуміють, що ЗНО – це не так просто, тому стараються добре вчитися, щоб у майбутньому отримати гарну роботу. Ну, а нам, випускникам, лишилось зовсім небагато часу, щоб наздогнати те, що ще не наздогнали, довчити те, що недовчили.

Цікавої та приємної підготовки!

P.S. Велика подяка учням п’ятого класу за участь в опитуванні.

 

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору