зно

Учасники дочекались результатів ЗНО. Випускники – атестатів. Невдовзі ті, хто подавав апеляційну заяву також отримають відповіді на свої запитання. Втім, практично всіх наразі цікавить питання: а що далі? ЗНО позаду. Вступ попереду. Що робити, як робити, аби не «пролетіти» принаймні через неуважність чи незнання чогось.

Вступ-2018: реєстрація кабінету та подання заяв в електронній формі

Ось, тримайте коротку інструкцію для заспокоєння. 

 зно1. Дочекайтесь усіх результатів розгляду апеляційних заяв, які обов’язково будуть опубліковані на інформсторінці учасника. Або ж – ЗНО додаткової сесії, які будуть до 17 липня.

 зно2. Починаючи з 2 липня стартує реєстрація електронних кабінетів вступників і триватиме до 18:00 25 липня за правилами, встановленими в Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти України в 2018 році. Саме в період 2-25 липня всі бажаючі вступити на бюджет повинні зареэструвати особистий кабінет, а з 12 липня - подати заяви в електронній формі на сайті http://ez.osvitavsim.org.ua

Порада! Не поспішайте реєструвати свої заяви у перші дні, коли велика ймовірність перевантаження сервісу, в результаті – збоїв чи помилок. Краще почекайте кілька днів, а то й тиждень.

Їхати та везти документи особисто не потрібно, якщо ви не входите до однієї з наступних категорій абітурієнтів:

  • маєте право на спеціальні умови участі у конкурсному відборі або право на зарахування за квотами-1 або квотами-2 (пункт 6, 6);
  • маєте розбіжності в прізвищі, імені, по батькові, даті народження, статі або громадянстві вступника в документі, що посвідчує особу, в атестаті та у сертифікаті ЗНО.
  • подаєте іноземний документ про освіту;
  • подаєте документ про повну загальну середню освіту, виданий до запровадження фотополімерних технологій їх виготовлення;

 зно3. Щоб не виникало зайвих запитань, одразу ознайомтесь з усіма статусами, які можуть бути присвоєні кожній заяві у розділі 1, пункті 2.

 зно4. Щодо пріоритетів, кількості заяв та спеціальностей читайте у статті - Що означає "7 заяв на 4 спеціальності" та "пріоритет заяви"?

 зно5. Визначившись з пріоритетами, зареєструвавши всі заяви, лишатиметься тільки чекати, спостерігати за змінами статусів заяв в особистому кабінеті та чекати до 1 серпня, коли оприлюднять рейтингові списки рекомендованих до зарахування «на бюджет». Разом з цим варто запам’ятати «дорогу» на сайти vstup.info і abit-poisk.org.ua , на яких потрібно буде моніторити стан справ: скільки абітурієнтів є вашими конкурентами, скільки бюджетних місць, скільки всього місць на обрані спеціальності, а згодом – хто «рекомендований до зарахування». Цей статус означає «пройшов/ла на бюджет»!

 зно6. Кому потрібно, проходьте творчі конкурси, співбесіди та іспити.

  • Творчі конкурси проводитимуться в кілька сесій з 14 до 26 липня включно.
  • Вступні іспити - з 21 до 26 липня включно.
  • Співбесіди - з 21 до 23 липня включно.

 зно7. Побачивши 1 серпня статус «Рекомендовано до зарахування» навпроти однієї з заяв (лише однієї, всі інші автоматично анулюються), потрібно до 18:00 6 серпня завезти оригінали документів на вступ.

 зно8. Останнє – очікування статуса заяви "Включено до наказу". Це означатиме, що ви - вже СТУДЕНТ! Зарахування до ВНЗ на бюджет має відбутися не пізніше 7 серпня.  На контракт - до 30 вересня.

 Бажаємо успішного та легкого вступу!

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору