реєстрація на зно

Сьогодні 26 березня т.в.о. міністра освіти й науки України Любомира Мандзій під час онлайн конференції у Facebook повідомила, що ЗНО у 2020 році буде проводитись орієнтовно після 20 червня.

Наразі УЦОЯО готує інформаційні матеріали для учасників ЗНО з метою ознайомлення з процесом проведення тестування. Ці матеріали планують надати у доступ в середині квітня. Орієнтовно 15 квітня буде оприлюднено онлайн-пробне ЗНО з усіма необхідними поясненнями. Учасники також зможуть потренуватися, отримавши онлайн-тестовий зошит. Однак напередодні тестування усім, хто зареєструвався і заплатив за послугу, буде надано можливість скласти пробне тестування очно. Дата проведення пробного ЗНО залежить від терміну карантину.

Любомира Мандзій також запевнила, що Міносвіти й УЦОЯО готові до проведення ЗНО після завершення карантину і що воно обов’язково відбудеться у цьому році.

Ось МОН пропонує два сценарії розвитку подій:

1. Карантин завершується до 1 тижня червня.

  • Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчальний рік наприкінці червня. Після карантину для них організовується коригуюче навчання: вчитель ідентифікує теми, за якими є пробіли у знаннях, відчитує ті, які є критичними для класу, вказує, які теми необхідно додатково доопрацювати вдома.
  • Випускники 11-х класів також вчаться до кінця червня – коригують пробіли в програмі, готуються до ЗНО.
  • ЗНО стартує орієнтовно в останній тиждень червня і закінчується орієнтовно в середині липня. Результати основної сесії ЗНО стануть відомі наприкінці липня.
  • Вступна кампанія розпочнеться на початку серпня.

2. Карантин продовжується до серпня.

  • Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчання наприкінці травня та отримують відповідні документи. У 2020-2021 навчальному році перший місяць навчання буде коригуючим. Вчителі повинні будуть здійснити зріз знань, ідентифікувати теми, за якими є пробіли, та компенсувати їх упродовж першого місяця навчання. Сам навчальний рік 2020-2021 триватиме до кінця червня.
  • ЗНО для учнів 11-го класу стартує в середині серпня і закінчується до середини вересня.
  • Вступна кампанія завершиться до середини жовтня, а навчання перших курсів розпочнеться на початку листопада. Навчання решти курсів розпочнеться з 1 вересня.

За обох сценаріїв:

  • для студентів вишів невипускних років навчальний рік має завершитись так, які планувався;
  • екзаменаційно-залікові сесії університети можуть провести дистанційно в тому графіку, який затверджено закладом. У випадку, якщо обов’язкову аудиторну роботу студенти не можуть виконати дистанційно, виш має перенести її на наступний навчальний рік;
  • для студентів випускних років захисти дипломних робіт та державні іспити проводитимуться дистанційно, крім єдиного державного кваліфікаційного іспиту та атестації осіб, що здобувають ступені доктора філософії, доктора мистецтва, доктора наук.

Через епідеміологічну ситуацію буде скасовано державну підсумкову атестацію у 4 та 9 класах.

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору