вступ

Якщо ви вже точно вирішили або тільки обмірковуєте ідею отримання закордонної освіти, вам варто заздалегідь подбати про те, щоб спланувати весь процес.

Пропонуємо вам звернути увагу на 5 основних компонентів, які допоможуть вам розпланувати час до моменту подання документів.

Ви зможете пройти всі етапи, не витрачаючи час на пошук потрібної та актуальної інформації, а також додаткові кошти на багатогодинні консультації. Наші партнери MBA Strategy склали покрокову інструкцію, завдяки якій ви зможете вступити за кордон абсолютно самостійно.

1. Формулювання чітких цілей

Визначте чому ви хочете отримувати вищу освіту за кордоном (наприклад, побудувати успішну кар'єру чи застосувати отримані знання та досвід для розвитку власної країни). Саме конкретні цілі допоможуть вам підготувати якісний пакет документів.

2. Вибір університету

Визначте критерії вибору університету. Що можна врахувати: рейтинг, складові частини програми, професорський склад, додаткові можливості і перспективи. Складіть список з 5-6 університетів, до якого увійдуть 2-3 заклади вашої мрії з високими критеріями відбору кандидатів і ряд альтернативних з більш низькими вимогами.

3. Відповідність вимогам
Варто пам'ятати і про те, що не тільки школа повинна відповідати вашим вимогам і інтересам, а й ваші академічні досягнення повинні бути максимально наближені або і вище того рівня, що вимагає школа. Тому варто заздалегідь подбати про високі бали TOEFL або IELTS. А також поповнити ваш academic record значними результатами.

4. Підготовка документів
Час від часу університети змінюють формулювання питань і тематику письмових документів. Але варто пам'ятати, що есе – це ще не всі документи, адже для створення повноцінної думки про вас, приймальна комісія чекає якісні транскрипти і рекомендації. А ось ці документи ви можете підготувати заздалегідь, щоб під час хвилюючого процесу заповнення аплікаційних форм, не забути про них.

5. Рекомендації
Заздалегідь оберіть вчителів, які можуть вас порекомендувати, особисто поспілкуйтеся з ними і розкажіть про свої цілі та плани. Зазвичай вимагається 2 рекомендації (від вчителя англійської мови і профільного предмету). Вам важливо заручитися їх підтримкою, адже саме вони будуть давати характеристику вашим академічним досягненням і особистісним якостям.

В чек-листі для бакалавра від MBA Strategy ви знайдете детальний опис кожного з кроків, а також дізнаєтесь:

  • як краще готуватися до тестів;
  • як подавати заявки онлайн;
  • як зібрати пакет документів;
  • за якими критеріями обирати школу;
  • як успішно проходити інтерв’ю.

І знайдете додаткові корисні матеріали.

Бажаємо удачі зі вступом!

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору