реєстрація на зно 2020

Відчуваєш наближення ЗНО, але ще й досі не починав готуватися? Зберігай спокій, час ще є! Адже два місяці – це не два дні. За цей час цілком можна встигнути підготуватися на достойний бал. Як? Читай поради далі.

1. Проаналізуй програму ЗНО. Обов’язково завантаж програму, перечитай її, подивися, які теми виносяться на тестування. Зручно буде, якщо ти роздрукуєш її собі й позначиш, які теми ти вже знаєш добре, які посередньо, а які взагалі вперше бачиш. Далі склади власний план навчання.

2. Вивчи типові теми. Не став собі за мету охопити весь матеріал, зараз тобі варто зосередитися на найбільш типових темах, які принесуть тобі максимум балів на ЗНО. До них належать:

a. наголос (вивчити правильні наголоси не складно, тим паче є конкретний перелік слів у кінці програми, мобільні додатки (наприклад, Акцентуй) та навіть реп);
b. усі винятки з правил української мови (найперше йдеться про правила орфографії, можеш просто знайти перелік усіх винятків в інтернеті, але краще, звісно, перечитати й правила);
c. види складного речення (для цього обов’язково вивчи сполучники сурядності, адже їх менше, і навчися визначати граматичну основу речення; можеш також нумерувати частини складного речення, так ти зможеш впізнати речення з різними видами);
d. види односкладних речень (ось тут є коротке й зрозуміле відеопояснення);
e. частини мови (навчися їх розрізняти, бо такі тести є завжди).

До слова, саме на цих темах побудований суперекспрес курс з української мови від ZNOUA, який відбуватиметься в квітні. Ти ще можеш записатися на безкоштовне пробне заняття й спробувати, чи підходить тобі такий варіант підготовки: http://bit.ly/2vHesXu

3. Пройти тести ЗНО минулих років. Відслідковуй, у яких завданнях робиш помилки, перечитуй цю інформацію знову й закріплюй, виконуючи нові тести.

4. Прочитай скорочені твори й вивчи теорію. Уже немає часу читати повні варіанти, тому прочитай хоча б скорочені й вивчи теорію, а щоб вчити її було простіше, зроби для себе узагальнюючу табличку, наприклад, таку:

Назва

Автор

Перифраз про автора

Рід, жанр, напрям

Головні герої

Місце подій, час

Тема

Ідея

5. Вивчи вірші напам’ять. Ти їх вчив у школі, тому варто лише повторити. Якщо дуже складно, то вивчи хоча б ключові слова, за якими ти зможеш впізнати уривок вірша (наприклад, «Чари ночі» - солов’ї, весна, мент, Фауст тощо).

6. Вивчи автор – твір. Ти здивуєшся, але саме на цьому побудована більшість тестів з літератури, тож якщо не хочеш втратити дорогоцінні бали, скористайся цією порадою.

7. Створи асоціації для запам’ятовування. Наприклад, уяви собі дівчинку Катю, по якій повзе жук – так ти пам’ятатимеш, що «Катерина» присвячена Жуковському. І що дивніші асоціації, то краще!

8. Розповідай прочитане коту (можна навіть іграшковому). Йому байдуже, а ти точно запам’ятаєш інформацію, коли розкажеш її комусь. Саме тому вчителі так добре знають свій предмет ;)

9. Навчися писати власне висловлення. За твір ти можеш отримати АЖ 20 балів, тому зверни на цю частину особливу увагу. Обов’язково проаналізуй критерії оцінювання, вивчи структуру. Далі перейди до практики: напиши хоча б 2-3 повних твори на теми ЗНО минулих років і попроси досвідченого вчителя перевірити та прокоментувати тобі помилки. З кожним разом ти писатимеш усе краще, от побачиш!

10. Вір у свої сили. Пам’ятай, що ЗНО – це лише тест, а не кінець світу. І ти цілком можеш впоратися з цим випробуванням. Усе точно складеться якнайкраще :)

А якщо хочеш заручитися підримкою досвідчених репетиторів та вивчити всі типові теми з української мови та літератури за 2 місяці, приєднуйся на суперекспрес від ZNOUA! Заняття відбуваються онлайн, є багато практики та спілкування з викладачем, який відповість на твої додаткові запитання. Устигни зареєструватися тут: http://bit.ly/2vHesXu


Тетяна Сіра,
онлайн-викладачка української мови та літератури ZNOUA

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору