зно з іноземної

Яким буде ЗНО з іноземної мови у 2018 році?

спеціальності

Наразі відомо, як буде виглядати ЗНО з іноземної мови, тому що УЦОЯО вже затвердив характеристики цього тестування. (Ще раніше було повідомлено про включення окремої частини «Розуміння мови на слух (аудіювання)», що вказувалось у програмі)

Погляньмо та запам'ятаймо:

arrowwТривалість тестування: 150 хв. (+30 хвилин)

arrowwКількість завдань: 59 (+16)

arrowwМаксимальна кількість балів: 72 (раніше 56)

Тим, хто вивчав мову на профільному рівні, потрібно виконати всі завдання. Тим, хто не вивчав мову на профільному рівні, потрібно виконати завдання 1–32, 49–59, результат яких зарахується як результат ДПА.

Зверніть увагу!!! Для вступу до ВНЗ потрібно виконати ВСІ завдання тестування!

Пояснення:

зно з іноземної

- Учні, які вивчають іноземну мову на академічному або стандартному рівні, (умовно - В1) отримають результат ДПА (оцінку за шкалою 1-12) на основі 43 завдань (завдання 1–32 і 49–59), але для вступу результат буде обраховуватись за 200-бальною шкалою на основі 59 завдань.

- Учні, які вивчають іноземну мову на профільному рівні, (умовно - В2) отримають результат ДПА (оцінку за шкалою 1-12), а також результат ЗНО для вступу на основі усіх 59 завдань. 

!!! Всі учасники ЗНО виконуватимуть однакові завдання (робота буде одна для всіх). Різниця лише в ДПА: для обрахування результату ДПА для учнів академічного рівня будуть братись легші 43 завдання. А вже для вступу і для ДПА учнів профільного рівня - результат вираховуватиметься на основі всіх 59 завдань.Таким чином, усі, кому ЗНО з іноземної потрібне для вступу, складатимуть однакові 59 завдань, незалежно від того, на якому рівні вивчалась іноземна.

arrowwЩодо аудіювання. Це будуть Tasks 1–3, всього 16 завдань. Буде запропоновано прослухати кілька аудіофрагментів (двічі) тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин, а потім відповісти на різнопланові завдання до них. 

На їх виконання розраховано 30 хвилин, 10 з яких - на перенесення відповідей до бланку А. Тексти будуть на дисках, тому всі учасники будуть в рівних умовах - прослуховуватимуть тексти, озвучені однією людиною. 

Ось демонстраційні варіанти тестувань та аудіотекстів з іноземних мов.

Також дуже радимо гарно ознайомитись з критеріями оцінювання завдання з розгорнутою відповіддю.

 Редактор: Ольга Мілінчук

 

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору