Як і перед будь-яким тестуванням, так і перед ЗНО з англійської, усі  учні хвилюються, намагаються вивчити потрібні phrasal verbs за ніч, написати шпаргалки по всіх часових формах дієслів чи передивитись усі серії серіалу ‘Friends’, щоб зануритися в англомовну атмосферу.

Щоб мінімалізувати всі ці переживання в останні дні перед іспитом, пропонуємо вже зараз прислухатися до порад та почати їх виконувати, а на додачу - ще приєднатися до курсу Лайфхаки ЗНО від Грін Кантрі!

Ми запитали  випускників минулих років, які склали ЗНО з англійської та отримали хороший результат, про те, як їм це вдалось, їхню підготовку та поради цьогорічним випускникам.  Читайте та запам’ятовуйте!;)

Даринка Корнєєва – склала ЗНО в 2014 році, отримала 190 балів

Як готувалась? Робила завдання у збірниках. Мій лайфхак – читати художню літературу в оригіналі – таким чином розширюється і активний, і пасивний словниковий запас, і навіть якщо у тесті ти зустрінеш незнайоме слово, більш імовірно, що ти зрозумієш сенс, навіть не знаючи його точного значення. 

Оля Клєстова – склала ЗНО в 2017 році, отримала 188 балів

На додаткових заняттях я виконувала завдання різного плану (reading, grammar, listening, writing) у таких книжках як RoundUp, Solutions, First Certificate in English + у спеціальних книжках із підготовки до ЗНО (де багато таких варіантів, як на тестах) + постійно переглядала відео на різну тематику (так поповнюється словниковий запас) + писала багато листів (formal та informal). Мої поради: 1) в першу чергу, написати лист (виділити на це 30 хв), щоб потім не відволікатися від тестів; 2) завчити стандартні початок і кінцівку листів; 3) вивчити idioms, які можна всюди використовувати; 4) НЕ виправляти відповіді в тестах!

Оленка Драпак – склала ЗНО в 2011 році, отримала 192,5 бали

Я готувалась суто по збірниках завдань для ЗНО і писала твори на різні теми. Весь останній навчальний рік я переглядала популярний тоді серіал ‘Gossip Girl’ англійською і досі думаю, що це дуже допомогло мені на ЗНО. Що можу порадити? За кілька днів до тестування напишіть собі шпаргалки із тих тем, які здаються вам найважчими. Перечитайте їх пару разів, проспівайте, спробуйте пояснити  ці теми батькам чи друзям. Ваш мозок точно згадає цю інформацію у потрібний момент. І завчіть декілька фраз для формальних/неформальних листів. Не вигадуйте надскладних речень. Якщо не впевнені у чомусь – краще не пишіть цього, використайте простіші слова, конструкції, які ви точно знаєте.

Павло Пляцок – склав ЗНО в 2016 році, отримав 198 балів

Ніколи не ставив собі за мету підготуватися безпосередньо до ЗНО, адже просто хотів вивчити англійську мову. Що робив для цього? Перш за все, відео та фільми. Дивився разом з відкритими словниками, блокнотами та ручкою у руці. Також завжди цікавило, про що ж співають улюблені виконавці, більшість з яких співали англійською, тому знаходив переклади улюблених пісень і починав вдумуватися в зміст, а ще паралельно співав, працюючи над вимовою. Ну, і нікуди не подінешся від граматики, безліч тестів можна знайти онлайн і поступово вивчати і шліфувати нові й нові теми. Ну, і як ще один варіант - спілкуватися з іноземцями, і не важливо - в усній чи письмовій формі. Якось так вчився і склав на 198. А, ще 9 місяців перед тим я був в Америці. (бо виграв FLEX – ред.)

Валерія Якушко – склала ЗНО в 2014 році, отримала 195 балів

Якщо говорити про стратегії, то перша із них – пошук моментів, де мене хочуть підловити. Це здебільшого такі confusing words у частині Reading, наприклад amazing у тексті і amazing у варіанті відповіді, і це не означає, що тут – правильна відповідь. Потрібно шукати відповіді за сенсом. Друга стратегія, яка мені допомагала, така: в 11 класі я ні дня не провела, не вирішуючи якийсь тест (multiple choice чи що-небудь інше). Тому – practice, practice, practice! Третя стратегія – я завела собі купу листочків із phrasal verbs типу good at чи invest in і старалась вивчити їх. Щодо writing – це дуже важлива частина. Мене дуже врятувало те, що моя викладачка мені сказала: «Не потрібно показувати, наскільки креативно ти пишеш, а просто написати гарненько, щоб очі вчителя пробіглись по тексту, не зауважили ніяких помилок і поставили високий бал». Потрібно просто написати шаблонно, sorry, but it’s true.

«Ну-ну, це у вас аудіювання не було!» - можуть подумати одинадцятикласники. Так, минулого року цю частину впровадили вперше і багато випускників просто бояться її. Основне, що ви повинні пам’ятати про проходження аудіювання:

1) на виконання завдань цієї частини відведено 30 хвилин;
2) вам буде запропоновано почергово прослухати декілька аудіозаписів тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин, а потім відповісти на різнопланові запитання, працюючи в зошиті;
3) кожен аудіозапис відтворюватиметься двічі;
4) ви можете робити нотатки під час прослуховування.

Якщо ви ще цього не зробили, спробуйте потренуватись у розумінні мови на слух за допомогою демонстраційного варіанту тесту від Українського центру оцінювання якості освіти, який можна знайти тут. Повірте, часу буде цілком достатньо для виконання кожного завдання.

 

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору