онлайн освітаОсвіта вдома - це самоконтроль та економія ресурсів.

 

Багато український випускників та абітурієнтів бажають вчитися в найпрестижніших університетах світу, та нажаль, не всі мають таку можливість. Але тепер з розвитком інформаційних технологій набагато легше отримувати знання найпрестижніших світових університетів в on-line режимі.

Прес-служба Міністерства освіти і науки України повідомила про проект COURSERA, який був заснований Д.Келлером – професором Стенфордського університету. В рамках цього проекту відкриваються нові можливості безкоштовного навчання в режимі on-line в більшості галузей освіти та науки.

Проект COURSERA налічує більше 6,5 мільйонів студентів у всьому світу, які зареєструвалися на проходження 626 навчальних курсів. Це фактично означає, що ці студенти навчаються в 108 провідних університетах світу.

Отже, в 2012 році між Києво-Могилянською академією та університетом інформаційних технологій BIONIC University на основі раніше створеної угоди та проекту COURSERA на українську мову були перекладені наступні навчальні курси:

1. Навчальний курс «Gamification» (у перекладі – «ігрофікація»).

Цей навчальний курс, заснований К.Вербахою з Пенсільванії, передбачає застосування методів проектування та елементів ігри для створення моделей бізнесу. Таким чином, за допомогою ігрофікації може створюватися реклама або вирішуватися соціальні проблеми суспільства.

2. Навчальний курс Creative Programming for Digital Media and Mobile Apps (у перекладі – «Креативне програмування для мультимедійних та мобільних додатків»).

освіта вдома

Автори курсу – професори Лондонського університету Марко Гіліс, Мєттью Кінг и Мік Гріерсон. Вони розробили інформаційний ресурс для всіх, хто має бажання втілювати свої набуті технічні навички у творчості. Тобто навчальний курс наполягає на застосуванні цих  навичок у створенні художніх інсталяцій та відеоігор. Все це потім може стати інтерактивною музикою, художнім твором або згодитися в програмуванні.

Ця новина є позитивною, тому що тепер українські студенти по суті мають можливість безкоштовно навчатися в Пенсільванському або Лондонському університетах.

І це ще не все! Організатори проекту COURSERA обіцяють у квітні 2014 року розробити новий проект «Coursera Learning Hub», який дозволить слухачам вищезгаданих курсів зустрічатися наживо для обговорення питань в призначеній аудиторії.

Найголовнішою перевагою освітнього проекту COURSERA вважається те, що на відміну від інших on-line проектів тут пропонуються не окремі відео або лекції, а повні навчальні курси разом із підсумковими екзаменами.

Бажаємо вам успіхів у навчанні!

 

Редактор: Ольга Білинська

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору