дпа школа

МОН надає роз’яснення щодо можливості зарахування результатів міжнародних мовних іспитів як оцінку ДПА з іноземних мов для учнів 9-х та 11-х класів у 2019 році.

В таблиці вказано назви тестів з англійської, німецької та французької мов, а також вперше визначено кількість балів (оцінку), яку має отримати учень, аби результати сертифікату зарахувались як ДПА.

(Натисніть на зображення, щоб збільшити)

дпа школа

Зверніть увагу! Результати з міжнародних мовних іспитів не зараховуються як оцінка за ЗНО.

спеціальності

Учні 9-х класів, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту, можуть зарахувати міжнародний іспит рівня А2 і вище, а для класів із поглибленим вивченням – В1 і вище.

Сертифікат або диплом мовного іспиту повинен бути отриманий у 2018 або 2019 році (до дня проведення атестації).

Для зарахування учень повинен звернутися з відповідною заявою до свого закладу освіти та надати копію сертифікату. Без заяви буде зараховуватись оцінка за письмову атестацію.

Для випускників 9-х класів така можливість надається вперше.

спеціальності

Учні 11-х класів, які вивчають іноземну мову за рівнем стандарт або академічним рівнем, можуть зарахувати міжнародний іспит рівня B-1 і вище, а для класів із поглибленим вивченням іноземних мов – В-2 і вище. Сертифікат або диплом мовного іспиту має бути отриманий у 2018 або 2019 році (до 28 травня 2019р. з англійської мови, до 27 травня 2019р. – з німецької, французької мов, тобто до ЗНО).

Для зарахування учень повинен звернутися з відповідною заявою до свого закладу освіти та надати копію сертифікату. Без заяви буде зараховуватись оцінка за ДПА у формі ЗНО.

Якщо випускник 11-го класу отримає сертифікат мовного тесту після того, як зареєструвався на ДПА в формі ЗНО, у нього є можливість до 25 березня внести зміни у реєстраційні дані, перереєструвавшись. Інакше оцінка за ДПА виставлятиметься за результатами ЗНО.

Якщо учень отримає сертифікат мовного іспиту ще пізніше, тобто не матиме змоги перереєструватись, але до дня проведення ЗНО з іноземної мови, то він може написати заяву про зарахування сертифікату як оцінки за ДПА. В заяві треба вказати, що він очікує отримання сертифікату, а потім випускникові потрібно надати його паперову копію.

 

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору