зно

Що означає в правилах вступу "7 заяв на 4 спеціальності" та "пріоритет заяви"?

спеціальності

Це означає, що для вступу "на бюджет" учасник конкурсу може подати не більше 7 заяв (по одній у 7 вишів чи кілька заяв у 3-4 - немає значення).

Для кожної з заяв потрібно визначити пріоритет від 1 до 7, де заява №1 - це одна спеціальність у виші, на яку є найбільше бажання вступити.

Зверніть увагу! Якщо рекомендовано до зарахування за одним із пріоритетів (у порядку зростання), наприклад, на №1 не пройшли, але вдалось за №2, тоді всі наступні заяви автоматично скасовуються, тобто вступити на бюджет за пріоритетом №3 чи №4 уже неможливо. Є можливість в такому разі вступити на контракт до вишу, де було вказано пріоритет №1 або всі інші. На контракт пріоритети "не працюють".

Крім цього, можна обрати не більше 4 спеціальностей. Головне, щоб серед усіх 7 заяв не було більше 4 різних спеціальностей. Наприклад, до одного вишу можна подати 4 заяви: 1 - на "філологію", 2 - на "журналістику", 3 - на "психологію", 4 - на "соціологію". Але в цей чи інші виші уже не можна подати заяву, скажімо, на "філософію", тому що це вже п'ята спеціальність. 

Комбінації "заява-ВНЗ-спеціальність" можуть бути різними, але в межах вищезазначених правил.

Зверніть увагу!

Вступник на базі атестата подає заяву та зараховується на спеціальність. А спеціалізацію вступник може обрати вже в анкеті при поданні оригіналів документів для зарахування.

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору