пробне зно

Що нового в процедурі реєстрації на ЗНО? Хто і як буде реєструватись?

УЦОЯО повідомляє про зміни, внесені до Порядку проведення ЗНО у 2018 році. Вони стосуються, в першу чергу, випускників закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які в цьому році мають отримати атестат про повну загальну середню освіту. Адже вони вперше будуть проходити ДПА у формі ЗНО з української мови.

Такі учасники ЗНО комплект документів для реєстрації подають до своїх навчальних закладів, керівники яких мають сформувати список усіх, хто проходитиме ДПА у формі ЗНО, та надіслати комплекти документів до свого РЦОЯО. Сертифікати ЗНО цих учасників будуть надіслані на адресу закладу освіти.

спеціальності

Випускники минулих років або ті, хто не проходить ДПА у формі ЗНО у 2018 році, формують свої пакети документів самостійно, надсилають до свого РЦОЯО. Відповідно, сертифікати отримають на свою адресу, вказану під час реєстрації.

спеціальності

Зверніть увагу!

Скасовано можливість подання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта особам, яким станом на 1 вересня навчального випускного року не виповнилося 16 років. Ці зміни були внесені відповідно до вимог законодавства, оскільки паспорт громадянина України має бути отриманий з 14-річного віку.

спеціальності

Повідомляють також про те, що учасники ДПА у формі ЗНО, які через поважні причини не мали змоги вчасно зареєструватись на тестування у відведений для реєстрації період, зможуть зробити це з 3 по 21 травня та зареєструватись на додаткову сесію ЗНО. Однак вони зможуть обрати лише предмети, які складуть як ДПА.

спеціальності

Нагадуємо!

Випускники системи середньої освіти поточного навчального року після формування комплекту реєстраційних документів подають його до закладу, у якому навчаються.

Випускники системи середньої освіти поточного навчального року, які не проходять ДПА у формі ЗНО у випадках, передбачених законодавством, надсилають комплект реєстраційних документів рекомендованим листом з повідомленням про вручення у встановлені строки (дата визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті) до регіонального центру.

Випускники закладів загальної середньої освіти з числа осіб з неконтрольованих територій, які навчаються екстерном, можуть надати скан-копії реєстраційних документів та фотокартки на електронну адресу закладу, у якому навчаються (у такому випадку наклеювати фотокартки на реєстраційну картку не потрібно).

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору