зно

Кожен майбутній абітурієнт вибирає предмети ЗНО, які потрібні для вступу на омріяну спеціальність.

Проте, дехто ще не визначився із професією, або не задумувався про свою роботу за фахом після ЗВО. У цьому відео ZNOUA розкаже вам про професії, які у найближчому майбутньому будуть популярними

Також, ми взяли інтерв’ю в аналітика порталу HeadHunter, яка розповість нам про тенденції на ринку праці

ОПЕРАТОР 3D-ДРУКУ

Що робить: підбирає якісні матеріали для виготовлення продукції, володіє технологіями з використанням 3D-друку. Оператор займається підготовкою матеріалів до друку, створенням і завантаженням в спеціальне програмне забезпечення тривимірних моделей об'єктів, які необхідно надрукувати. До обов’язків входить фінальна обробка надрукованих об'єктів (обрізує, відшліфовує) а також обслуговування і ремонт 3D принтерів. Якщо ти хочеш друкувати неймовірні речі – вперед, ця професія для тебе.

ПЛАНУВАЛЬНИК РОЗУМНОГО МІСТА / УРБАНІСТ-ЕКОЛОГ

Займається проектуванням інфраструктури міста з урахуванням новітніх технологій. Важливо, що планування відбувається з урахуванням розвитку смарт-технологій (встановлення «розумного» дорожнього покриття з датчиками контролю стану дороги, а також знаками, розміткою і системами відеоспостереження). Якщо хочеться спробувати себе в цій ролі, що аж горить, рекомендуємо пограти SimCity 4: Rush Hour. Повне занурення гарантуємо.

НАНОМЕДИК

Це спеціаліст у медичному застосуванні наноматеріалів і біологічних пристроїв, наноелектронних біосенсорів та майбутніх додатків молекулярної нанотехнології, таких, як біологічні машини. Це людина, яка буде програмувати клітини потрібних органів. В українських універах вас ще такому не навчать, а от у Західній Європі, Ізраїлі та США можете таку професію освоїти. Головне, не перестарайтеся, щоб Чужого не створили.

ОПЕРАТОР БЕЗПІЛОТНОГО АПАРАТУ

Керує автономним запрограмованим апаратом (роботом, дроном).
Людина, яка опанує цю професію, зможе працювати у сфері розвідки, відстеженні переміщення людей, тварин і техніки. Також у логістиці: постачання вантажів у важкодоступні місцевості; картографічній зйомці. А якщо хочете відчути себе оператором безпілотника, то пограйте в Call of Duty: Modern Warfare (до речі, там є місія у Чорнобилі).

ГЕНЕТИЧНИЙ КОНСУЛЬТАНТ

Лікар, який працює з пацієнтами, призначає генетичні дослідження, аналізує можливі ризики захворювань. Він розробляє стратегії лікування і профілактики цих захворювань. Також генетичний консультант працює з парами, визначає можливі спадкові захворювання майбутньої дитини. Подейкують, за допомогою генетичного консультанта можна спрогнозувати колір очей малюка. До речі, навчатися цій професії можна в Україні.

Посилання на атлас нових професій для України: profatlas.com.ua

спеціальності

Успіхів усім!

Сподобався матеріал? Поділись ним!

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Відео



 

blog zno club 220x300

 

Назад Назад

нагору